Zakelijke evenementen
Uitgebreid assortiment
Levering door heel nederland
Filters

Terugblik. En nu vooruit! Interview Willem van Essen.

In welke flow zat Van der Kroft Events voordat Corona uitbrak?

Wow dat is voor mijn gevoel lang geleden. Milou en ik kwamen in februari ’20 net terug van een mooie vakantie in India met het besef dat we een zeer uitdagend jaar zouden startten. De vraag was toen “hebben we voldoende medewerkers en middelen om het in 2020 te doen zoals we willen?” We hadden onze bezetting net uitgebreid en waren van plan meer medewerkers aan te trekken en verder te investeren. Die vooruitzichten werden in de eerste helft van maart in één keer weggevaagd. We hebben begin maart heel snel het goede besef gehad ‘wat nu te doen’. Binnen enkele dagen zaten we volop in voorbereiding op werktijdverkorting, later NOW, en sanering van tal van kosten resp. opzegbare contracten.

Welke gedachten hielden je bezig toen duidelijk was dat Corona veel impact zou hebben?
In eerste instantie de vraag hoe lang gaat dit duren en hoe kunnen we dit overleven. Ik ben ondanks de vele stress en slapeloze nachten vooral in de eerste maanden wel altijd positief geweest over onze mogelijkheden. Zeker nadat we in maart al snel vooruitzicht kregen op werk voor derden dat enkele maanden of wellicht langer ons zou kunnen helpen, steunde dat enorm. Vooral wilden wij ons team redelijk compleet aan boord houden en onze verplichtingen nakomen en maximaal beperkt houden. Doordat we partners hebben die ons werk hebben gegeven zijn we daarin zeer goed geslaagd. Uiteraard samen met de prima steun van de overheid.

Heb je een keer gedacht dat Van der Kroft Events het niet zou redden? Wanneer is dit weer goed gekomen?
Er zijn twee periodes geweest dat ik het lastig vond perspectief te blijven zien. Dat was in begin april ’20 toen geheel onduidelijk was hoe lang dit zou gaan duren en de steun van de overheid nog niet duidelijk was en later toen bleek dat in de Kerst periode ook geen event mocht plaatsvinden, daarmee zaten we virtueel eigenlijk alweer in de zomer van ’21 of zelfs nog later. Nu verwachten we vanaf september de draad echt wel weer op te pakken en we het druk gaan krijgen. Dat is een fijn gevoel nu en biedt met de huidige ontwikkeling van Corona en de veranderingen in onze markt straks veel dynamiek.

Wat heb je gedaan om deze crisis te overleven?
We zijn eigenlijk alle vaste en variabele kosten nagegaan met de vraag ‘wat kunnen we definitief of tijdelijk stopzetten’. Daarnaast hebben we direct actie genomen op alternatief werk voor zoveel mogelijk medewerkers. Daarin zijn we zeer goed geslaagd. We hebben vanaf maart ‘20 vreemde werkzaamheden in huis kunnen halen en chauffeurs kunnen laten rijden voor een transportbedrijf. We produceren nog steeds dagelijks montagewerk voor een grote fabrikant in fiets hometrainers. Een markt waarin de vraag het aanbod overstijgt.

Wat vond je het moeilijkste aan deze periode?
We hebben naast dit dagelijkse werk ook veel tijd besteed aan het contact onderhouden met onze relaties, fotoshoots op vele locaties, nadenken en van gedachten wisselen met elkaar over het ‘waarom, hoe en wat’ van ons bedrijf. Bovendien hebben we strategische samenwerkingen ontwikkeld op het gebied van maatwerk met Lasso, disposables met Natural Tableware en personeel met Flexx Group..
Het moeilijkste daarbij is dat er een moment komt dat strategie en plannen gereed zijn voor uitvoering maar dat geheel niet aan de orde is. Dat vraagt dan veel geduld en vooral positief blijven op perspectief dat er lang niet is geweest.

Hoe gaat Van der Kroft Events verder na Corona?
Tijdens Corona hebben wij onze strategie verder aangescherpt en onze organisatie deels opnieuw ingericht. Gelukkig is de bezetting door onze gezamenlijke inzet de afgelopen periode zeer goed gebleven en kunnen we direct aan de slag. Ondanks dat de markt tot stilstand is gekomen hebben we veel van onze vaste opdrachtgevers weten te behouden en mogen we straks starten bij een aantal nieuwe mooie locaties en (party)cateraars.
We zijn zeer ambitieus en willen met alle veranderingen in de markt ons doel als de betere dienstverlener in deze markt continueren.

Zou je positieve punten kunnen benoemen als je terugkijkt op deze periode? Heb je iets geleerd?
Het positieve van deze gehele periode is dat iedereen langdurig heeft samengewerkt in geheel andere taken dan normaal. Dat heeft geleid tot veel meer begrip voor en bekendheid met elkaar. We hebben hiermee aan elkaar laten zien dat we enorm veerkrachtig zijn, doorzetten en straks heel goed kunnen doorpakken met elkaar in ons eigenlijke werk.

Waar hoop je komende tijd op?
Ik ga ervan uit dat we het sterkere samenwerken straks terugzien in ons eigen werk. De wijze waarop we dit ‘vreemde’ werk hebben opgepakt laat zien hoe loyaal iedereen naar elkaar is.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.